Și când sufletul se vindecă…

Sufletul reprezintă  cea mai importantă parte a noastră. Sufletul are constiința sa, are durerile sale, are amintirile sale, are bucuriile sale. Eu cred ca reprezintă bogația noastră cea mai de preț, este valoros prin esența sa.

Sufletul este dincolo de spațiu și timp, pentru că nu moare niciodată, el ne însoțește energetic de-a lungul vieților noastre.

Suflet
Suflet

Doi oameni de stiință,  doctorul american  Stuart Hameroff și fizicianul britanic Sir Roger Penrose, au dovedit în 2012 că sufletul chiar există. Aceștia au dezvoltat o teorie cuantică, potrivit căreia sufletul uman este conținut de  niște celule numite microtubuli, care se află in creier. Starea noastră conștientă fiind astfel rezultatul efectelor gravitației din microtubuli. Când un om se află în pragul morții, microtubulii iși pierd starea de fapt, dar informația din ei nu se distruge, ci se împrăștie. Cu alte cuvinte, sufletul nu moare, ci se reîntoarce în spațiu.

Și când sufletul se vindecă, viața noastră se schimbă. Schimbăm nu numai viața actuală, ci și bagajul energetic pe care l-am purtat cu noi din existențe anterioare.

Ce simțim când se vindecă sufletul? Simțim liniște, pace în interiorul ființei noastre, Ego-ul nu mai cere să fie el cel care ne conduce, ci învățăm să îl conducem noi pe el, energia persoanelor și situațiilor din jurul nostru se schimbă. Tot ce ne irita până la momentul respectiv, începem acum să le privim cu calm și detașare.

Cum știm că sufletul se vindecă? Pentru că în plan fizic vedem modificări de atitudine, comportament la cei din jurul nostru, cât și modificări in acțiunile pe care le întreprindem noi înșine.

Și când sufletul se vindecă atingem nivelul de integritate. Oare ce este integritatea? Integritatea este atunci când noi inșine ne acceptăm cu părțile noastre bune si părțile noastre întunecate, când renunțăm la frică și la Ego, creându-ne un viitor plin de iubire, binecuvântări și lumină.

Ca să ne vindecăm sufletul putem să avem  nevoie de ani de căutări pentru a afla cine suntem noi cu adevărat,  trebuie să avem răbdare cu noi inșine, să iertăm, să ne iertăm.

Eros si Psyche
Eros si Psyche

Oare povestea lui Psyche și Eros este doar un mit? Eu cred ca este un mit cu implicații reale.

Iubirea sinceră și necondiționată i-a facut pe cei doi indragostiți să depășească obstacolele create de Afrodita, astfel că  în cele din urmă Zeus i-a binecuvântat prin a-și trăi iubirea pentru eternitate.

Și sufletul când se vindecă …se reîntregește și își aduce în ” căsuța” sa toate fragmentelele pe care le-a lăsat în timpuri, spații, generații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *